Galerii ja video: uus Tesla Roadster tõotab olla maailma kiireim sportauto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul toimunud Tesla veoki esitlusel paljastas ettevõtte omanik Elon Musk üllatuslikult ka uue generatsiooni Roadsteri, mis vähemalt lubaduste järgi hakkab olema maailma kiireim seeriatootmises sportauto.

Neljaukselise masina tehnilised näitajad on pehmelt öeldes üle mõistuse. Roadster on Muski sõnul võimeline kiirendama nullist 60 miilini tunnis (96 km/h) vaid 1,9 sekundiga, mis teeks sellest esimese kahe sekundi piiri purustanud seeriatootmises auto. Nullist saja miilini tunnis (160 km/h) läheb Roadster 4,2 sekundiga. 

Musk ei avaldanud veel Roadsteri tippkiirust, kuid lubas, et see saab olema üle 250 miili tunnis (umbes 400 km/h). Võrdluseks võib öelda, et praegune rekordiomanik Koenigsegg Agera RS on saanud kätte 277,9 (ligikaudu 446 km/h). Musk kirjeldas uut Roadsterit kui «ära panemist» bensiinimootoritega autodele.

Superautol on 200 kwh aku, mis annab sellele sõiduulatuseks sisuliselt tuhat kilomeetrit. Musk naljatas, et sellega saab sõita Los Angelesest San Franciscosse. Veel üks rekord purustatud, või nii Musk väidab. Mootoreid on autol aga kokku kolm - üks ees ja kaks taga. Roadster on nelikveoline.

Tesla esimene Rodaster tehti juba 2008. aastal, kuid ei osutunud paraku kuigi edukaks. Musk lubas Roadsteri projekti taaskäivitamist juba 2011. aastal, kuid see ei saanud kunagi tõelisuseks. Selle asemel sündis hoopis Model S, millele järgnesid X ja 3. Musk vihjas uuele Roadsterile ka juunis, kuid tõenäoliselt ei uskunud keegi, et see lähiajal tulemas on.

Teise generatsiooni Tesla Roadsteri hinnad algavad 200 000 dollarist. Reserveerimiseks tuleb välja käia 50 000 dollarit. Tõeliste entusiastide jaoks mõeldud Roadster Founders Series hakkab maksma 250 000 dollarit. 

Tesla uudiste peale tõusis ettevõtte aktsia reedel 4,07 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles