Ansip: ma pole praegu Eestisse tulles õnnelik (44)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: GEORGES GOBET/AFP

Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip alustas täna esinduslikku finantstehnoloogia konverentsi Fintech Forum teadaandega, et ta polnud siinsete eelarvevaidluste tõttu praegu Eestisse tulles õnnelik.

«Tavaoludes on mul kombeks sellistes olukordades tervitada ja öelda, kui õnnelik ma taas siin Tallinnas olles olen. Ausalt öeldes ma täna õnnelik olla ei saa. Kõik tavalised inimesed siin Eestis räägivad eelarveprobleemidest. Nad kõik teavad, et midagi siin Eestis on minemas totaalselt vales suunas. Seetõttu ei ole ma siin taas tagasi olles õnnelik. Siia kogunenud inimesed tahaksid rääkida finantstehnoloogiast, nad tahaksid rääkida meie tulevikust – ja ma olen õnnelik nendega ühinedes. Aga pärast seda peavad kõik siin ruumis viibivad eestlased kasutama oma tugevat häält, et arutada eelarve probleeme,» ütles Reformierakonda kuuluv Andrus Ansip konverentsi sissejuhatavas kõnes.

Eestis käivad tulised vaidlused hetkel eelkõige alkoholiaktsiisi rolli kohta järgmise aasta eelarves. Küsimuse all on, kas selle tõstmine paneb eestlased veelgi enam ostma alkoholi Lätist ning peletab eemale Soome viinaturistid – ning kokkuvõttes ei täitu selle laekumise prognoosid. Kui need ei täitu (arvatakse, et mööda on pandud lausa 100 miljoni euroga), siis lööb see kõvasti riigieelarve tasakaalust välja.

Lisaks on rahvale täiesti arusaamatu, kuidas  peaks sissetuleku säilitamiseks oma tulumaksuarvestust muutma.

Kommentaarid (44)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles