Video: Taavi Kotka loob robootikakooli ainult tüdrukutele (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti endine IT-juht, e-residentsuse programmi algataja ja praegune Viimsi vallavolikogu esimees heietab mõtet käivitada uuest aastast robootikakool, kus saavad õppida ainult tüdrukud.

«Tänane seis tüdrukutega IT-s ja robootikaringides on minu silmis katastroof. Ehk siis, see on valdavalt poiste käes olev aine. Statistika ja ka teaduslikud artiklid näitavad, et kui poisid ja tüdrukud õpivad robootikat koos, siis tüdrukud võtavad passiivsema rolli ja lasevad pigem poistel klotsidega mängida ja ainult vaatlevad, mistõttu nad ei saa sellest ainest sama kogemust mis poisid,» ütles Taavi Kotka robootikamessi Robotex reklaamivideos.

Kotka sõnul on ta veendunud, et selle probleemiga peab sügavuti tegelema - peaksid olema ainult tüdrukutest koosnevad grupid.

«Võib juhtuda, et mingites kohtades vajavad nad pisut teistsugust õpetamismetoodikat. Aga kindlasti on see probleem. Kui ikkagi 32-st robootikaringi osalisest 30 on poisid ja kaks on tüdrukud, siis meil ei ole hea seis,» märkis ta.

«Ma ise heietan siin mõtet, et uuest aastast natukenegi seda probleemi lahendada, siis teha oma robootikakool, kus saavad ainult tüdrukud õppida,» lisas Kotka.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles