ID-kaarte tabas veel üks probleem (9)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart
ID-kaart Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Probleemid ID-kaartide süsteemidega jätkuvad ning nüüd on selgunud, et vähemalt ühes suurpangas ei saa enam uuendada nende PIN-koode.

Postimehe poole pöördunud lugeja andis nimelt teada, et proovis Swedbankis eile ja täna saada oma ID-kaardile uusi PIN-koode, kuna eelmised olid kadunud.

«Pangatöötaja hakkas mulle juba ümbrikku uute koodidega üle andma, kui selgus, et probleemid infosüsteemides seda siiski teha ei võimalda. Täna öeldi panga infotelefonil, et võiksin tulla uuesti järgmisel nädalal või pöörduda politsei teenindusbüroosse,» ütles lugeja.

Swedbanki pressiesindaja Kristel Peterson ütles olukorda kommenteerides Postimehele, et tegemist oli sertifikaate haldava ettevõtte SK ID Solutions probleemiga.

«SK on vajalikud uuendused oma süsteemides ära teinud ja praegu uuendame panga süsteeme, et saaksime järgmise nädala jooksul jätkata klientidele PIN- ja PUK-koodide uuendamise teenuse pakkumist,» ütles Peterson.

SEB panga pressiesindaja Julia Piilmanni sõnul pole SEB-le kaebusi laekunud ja kõik on rahulik.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles