Elon Musk ei mäleta, kus ta oma bitcoine hoiab

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: STRINGER/REUTERS

Elon Musk eitab igasuguseid spekulatsioone nagu oleks tema see müstiline Satoshi Nakamoto, kes lõi bitcoini. Ka tunnistas ta, et on unustanud, kus ta oma bitcoine hoiab.

Musk tunnistas seda vastusena ühele blogipostitusele, mis tegi ülevaadet krüptoraha ajaloost ja väitis, et PayPali kaasasutaja ja Tesla tegevjuht ise on arvatavasti see mees, kes peitub krüptoraha asutaja Nakamoto nime taga, vahendab Bloomberg.

«Ei vasta tõele. Sõber saatis mulle bitcoine mõned aastad tagasi, aga ma isegi ei ta, kus need on,» märkis Musk oma teisipäevases Twitteri postituses.

Möödunud nädalane Mediumi blogipostitus põhjendas oma väidet sellega, et Muskil on piisavalt tehnilist taipu, et seda teha. Ka võrdles blogi Muski USA leiutaja ja ühe riigile alusepanija Benjamin Frankliniga, kes samuti avaldas oma töid pseudonüümi all. Bitcoin vajab Muski abi,» märkis blogipostituse autor Sahil Gupta.

«Kui Elon on Satoshi, siis jõuab see info ühel või teisel viisil lõpuks avalikkuseni,» kirjutas Gupta. «Kui see oleks juba täna avalik, siis saaks Elon juba praegu jagada oma nõuandeid kui krüptoraha üks asutajatest.»

Hoolimata Gupta väidetest, jääb siiski Satoshi Nakamoto, 2008. aastal avaldatud esimese bitcoini puudutava analüüsi autori täpne isik ikkagi saladuseks. Selle nimega oli dokument, mis käis esmakordselt krüptoraha vahetusskeemi välja, signeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles