Lehmann ei esinda enam Gemaltot suhtluses Eesti ametivõimudega (1)

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Alates detsembrist ei esinda Gemaltot suhtluses Eesti riigiga enam Andreas Lehmann, kes pälvis eelmisel nädalal palju tähelepanu väitega, nagu ta informeerinuks Eesti võime oluliselt varem ID-kaardi turvariskidest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja kinnitas ERRi uudisteportaalile, et kaarditootja Gemalto teavitas kirjaga PPA-d, et 2. detsembrist on PPA-l uus Gemalto kontaktisik», kirjutab ERRi uudisteportaal.

Siiamaani Gemaltot esindanud selle Eesti tütarettevõtte TRÜB Baltics AB tegevjuht Andreas Lehmann esines 22. novembril meedias väidetega, et ta informeeris Eesti riigiameteid ID-kaardi turvariskist juba 15. juunil ehk oluliselt varem kui Eesti ametivõimud väitnud.

Eesti ametivõimud lükkasid Lehmanni väited resoluutselt ümber ning kinnitasid, et nad said hoopis Tšehhi teadlastelt vastava info 30. augusti hilisõhtul ning pöördusid seejärel ise Gemalto poole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles