Galerii ja video: uus Porsche Panamera on maailma võimsaim luksussedaan (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Porsche esitles neljapäeval Los Angelese autonäitusel uut Panamera Hybrid Sport Turismo mudelit, mis on üks kõige võimsamaid seeriatootoodetud autosid, mille Porsche on kunagi välja andnud.

Kurjade häältega pistikhübriidi kapoti all pulbitseb 680 hobujõudu ja 850 Nm pöördemomenti. Sport Chrono paketiga kiirendab auto nullist saja kilomeetrini tunnis 3,4 sekundiga ja tippkiiruseks on tal aukartust äratavad 310km/h.

Hybrid Sport Turismo jõud tuleb kahe turboga, 550 hobujõudu pakkuvast V8 mootorist ja seda saatvast 136-hobujõulisest elektrimootorist. Autol on nelikvedu ning kaheksa-käiguline PDK automaatkäigukast.

Aku peal on võimalik sõita ligikaudu 48 kilomeetrit ja selle täis laadimine võtab aega 12 tundi. Laadimisaega on võimalik aga lühendada kolme tunnini kui soetada omale lisavarustusega tulev võimsam laadja.

Panamera Hybrid Sport Turismo läheb müüki kevadel ja hinnad algavad 188 592 eurost.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles