Saksamaa ja Tesla vahel puhkes subsideerimise tüli

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S
Tesla Model S Foto: KIM HONG-JI/REUTERS/Scanpix

Saksamaa teatas, et lõpetab Tesla Model S omanikele elektriautode toetuse maksmise, sest auto maksumus ületab toetuse hinnapiiri. Tesla selle väitega ei nõustu.

Saksamaa alustas eelmisel aastal ligemale miljard eurot maksma läinud elektriautode toetusprogrammi, et soodustada nende levikut. Toetuse alla minevatele autodele sätestati ka ülemine hinnalagi, et jätta välja kallid luksusmudelid. Hinnapiiriks seati 60 000 eurot.

Tesla Model S jäeti toetust saavate mudelite seast välja, kuid ettevõte kauples lõpuks omale eritingimused, mille järgi on nad kohustatud müüma soovijatele alla hinnalage jäävat «ilma viledeta» Model S baasversiooni.

Saksa võimude hinnangul pole Tesla Model S'i baasmudelit võimalik aga ilma kallima mugavuspaketita soetada, sest edasimüüjad sellest kliente ei teavita. Tesla sõnul on nad müünud aga Saksamaal mitmeid reeglitele vastavaid baasmudeleid.

Toetuse järgi saavad eleutriautode soetajad oma auto hinnast maha 4000 eurot. Pistikhübriidide puhul läheb hind odavamaks 3000 euro võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles