Eestlaste Bikeepi rattaparkla laieneb nelja maailma pealinna

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asuvad Bikeepi nutikad parkimiskohad näiteks Ülemiste keskuse juures. Pealinnas on neid juba üle viiesaja.
Tallinnas asuvad Bikeepi nutikad parkimiskohad näiteks Ülemiste keskuse juures. Pealinnas on neid juba üle viiesaja. Foto: Bikeep.ee

Möödunud aastal aastal Prototronilt rahastuse saanud innovaatilise parkimissüsteemiga rattaparklate looja Bikeep laieneb peagi Bangkokki, Reykvjaviki, Washingtoni ja Brüsselisse ning sel nädalal tullakse Eestis välja rakendusega, mille abil on võimalik ette broneerida koht jalgrattaparklas.

Laienemine seisneb loomulikult selles, et kõikides uutes sihtkohtades avatakse nutirattaparklad. Alguses käivitatakse neis linnades niiöelda testperiood – vaadatakse, kuidas tööle hakkab - ja seejärel suurendatakse lepingut.

Näiteks Bangkokis testib eestlaste lahendust Sky Lane rattapark, jaanuaris testitakse esimese 10 jaamaga ja seejärel otsustatakse, kas tuleb 100-200 kohta juurde paigaldada.

Ühtekokku on Bikeepil kogunenud üle miljoni kasutaja ja 1000 parkimiskoha üle kogu maailma. Ja kõige muljetavaldavamaks numbriks on 0 – Bikeepi parklatest pole kunagi ühtki jalgratast varastatud.

«Edu ja laienemine pole meie jaoks üllatusena tulnud. Oleme alati teadnud, et Bikeepi näol on tegu lahendusega, mis sobitub paljudele turgudele ja oleme järjest oma eesmärke täitmas. See on tegelikult alles algus,» kinnitas ettevõtte juht Kristjan Lind, kes on Bikeepi 10-liikmelise meeskonnaga peakontori kolinud San Franciscosse.

Bikeepi parkimissüsteemil on ööpäevaringne klienditeenindus: kui keegi üritaks jalgratast varastada, läheks tööle alarm ja kohe saab signaali ka turvafirma.

Viimaste aastate arengute tulemusel saab osades Bikeepi parklas laadida ka elektriratast, kuid selle teenuse arendustööd enne suuremas mahus kasutuselevõttu veel käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles