Google ja Amazon on sõjas, kannatajateks on kliendid

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon Fire HD 10 tahvelarvuti ja klaviatuur.
Amazon Fire HD 10 tahvelarvuti ja klaviatuur. Foto: Beck Diefenbach/REUTERS

Google teatas, et blokeerib Amazoni seadmetes oma YouTube videoteenuse.

Ühtlasi blokeerib Google uuest aastast YouTube kasutamise võimaluse Amazon Fire TV voogedastusseadmetes, mis on mõeldud ühendamiseks teleritega.

Google'i sõnul on otsuse taga luhtunud läbirääkimised Amazoniga, sest viimane ei luba Google Casti kasutajatele ligipääsu Prime Video teenusele ja keeldub müümast mõningaid Google'i seadmeid nagu Chromecast ja Google Home.

Samuti lõpetas Amazon eelmisel kuul Google'i targa kodusüsteemi Nest müügi ja hakkas pakkuma Prime Video rakendust Apple TV jaoks.

Äge rivaalitsemine kahe ettevõtlushiiglase vahel ulatub aga juba aastate taha.

Amazon lõpetas Google Chromecast voogedastusseadmete müümise 2015. aastal, väites, et need ei sobitu hästi Prime Videoga. Aasta hiljem tunnistas aga Amazoni omanik Jeff Bezos, et otsuse taga oli kahe ettevõtte vahelised ärisuhted.

Google'i puhul pole tegu esimese korraga, kus nad lõpetavad Amazonile YouTube pakkumise. Sama tehti ka septembris, sest Google'ile ei meeldinud, kuidas YouTube rakendus Amazoni seadmetes välja näeb. Teenus taastati novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles