Galerii ja video: Milrem katsetas minitankil kaugjuhitavat relvasüsteemi (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kaitsetööstusettevõte Milrem Robotics testis möödunud nädalal kaitseväe keskpolügoonil koos maailma ühe suurima relvatootja FN Herstaliga kaugjuhitavat relvasüsteemi.

Kaugjuhitav relvasüsteem deFNder® Medium oli katseks integreeritud Milrem Roboticsi mehitamata roomiksõidukile (UGV) THeMIS.

Lisaks relvasüsteemi toimimisele näidati ka esmakordselt Milrem Roboticsi autonoomsuslahendust, mis võimaldab mehitamata sõidukil sõita kindlaks määratud marsruudil ilma operaatori sekkumiseta.

Praktikas saab seda funktsiooni kasutada näiteks laagri perimeetri valves. Üks või kaks mehitamata sõidukit tiirlevad ümber laagri ning saadavad operaatorile märguande, kui keegi või miski laagrile läheneb.

Selline UGV võib kanda ka erinevat relvastust, mis võimaldaks ka kohe laagrit kaitsta. Relva päästik oleks igal juhul operaatori vajutada.

Erinevalt isejuhtivate autode või pakirobotite arendajatest on sõjaliseks otstarbeks autonoomsuse arendamine tunduvalt keerulisem, kuna pole tänavaid, liiklusmärke ega muid pidepunkte, millest kinni haarata. UGV peab ise oma tee rajama.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles