Apple jäi vahele vanemate iPhone'i mudelite sihiliku aeglustamisega (5)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone.
Apple iPhone. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Apple sattus kolmapäeval suure pahameeletormi keskmesse kui tunnistas, et on teadlikult vähendanud vanemate iPhone'i mudelite jõudlust. Ettevõtte tunnistas oma tegu pärast seda kui Redditi kasutajad said asjast haisu ninna.

Apple'i sõnul on nad vähendanud vanemate telefonide jõudlust selle pärast, et vanemad akud ei suuda enam seadme protsessorile pakkuda piisavalt energiat ja nii võib telefon suurema energianõudluse korral ootamatult välja lülituda. Just selle pärast hakati eelmisest aastast vanemate iPhone'i mudelite protsessorite jõudlust pidurdama.

Paljud kriitikud nimetavad aga otsust varjatud katseks sundida kliente ostma uuemaid mudeleid. Vajadus vanemate mudelite aeglustamiseks võib olla teoreetiliselt olemas, kuid see ei muuda tõsiasja, et ettevõtte ei teavitanud oma tegudest mitte kedagi.

Apple ei selgitanud, miks nad kliente aeglustamisest ei teavitanud. Firma tegi avaliku pöördumise alles siis kui Redditist alguse saanud kahtlused tegi kindlaks GeekCharts, kes tõi lagedale konkreetsed tõendid ja koostas telefonide aeglustumist näitavad tabelid.

Apple'i otsus telefonide aeglustamisest vaikida tekitab kindlasti paljudes klientides nördimust ja pahameelt. Isegi kui Apple'il olid tõepoolest siirad kavatsused oma klietnide telefonide stabiliseerimisel, siis peidetud funktsiooni sellisel moel avalikuks tulek tekitab ainult palju mainekahju.

Tõenäoliselt hakkavad paljud kliendid nüüd küsima, mida Apple veel ei räägi oma toodete kohta?

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles