Pildid: Elon Musk näitas esimest korda oma uut super-raketti (5)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falcon Heavy mootorid.
Falcon Heavy mootorid. Foto: SpaceX

SpaceX'i omanik Elon Musk näitas Twitteris esimest korda pilte valmis Falcon Heavy raketist, mis tõuseb praeguste plaanide järgi õhku kusagil jaanuaris. Ultravõimast raketti on välja töötatud juba 2011. aastast saadik.

Foto: SpaceX

Falcon Heavy on praeguse seisuga kõige võimsaim rakett maailmas ja Musk on varem avaldanud lootusi, et just see riistapuu viib inimese viimaks Marsile. Vaatamata valmis raketile hoiatas Musk, et esimene reaalne start tuleb koos terve hulga riskidega ja suure tõenäosusega ebaõnnestub.

Musk naljatas, et esimese lennu võib lugeda õnnestunuks kui rakett saab stardiplatvormilt lahti ilma seda ära lõhkumata.

Falcon Heavy rakettide esimesteks tööluesanneteks saab tõenäoliselt olema raskemate laaduningite orbiidile toimetamine. Samuti on Musk lubanud saata kaks (väga rikast) turisti Falcon Heavy raketiga ümber kuu.

Foto: SpaceX
Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles