Apple palus vabandust iPhone'i aeglustamise eest ja alandas aku vahetuse hinda (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple iPhone.
Apple iPhone. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Tugeva kriitika alla sattunud Apple palus klientidelt vabandust, et ei teavitanud neid iPhone'i mudelite aeglustamisest. Ühtlasi langetatakse ajutiselt aku vahetuse hinda.

Kodulehel ilmunud vabanduses lubatakse iPhone 6 ja sellest uuemate mudelite puhul vahetada vana aku uue vastu tavalise 79 dollari asemel 29 dollariga, kirjutab BBC.

Ettevõte kahetses teates oma otsust ning lubas pingutada selle nimel, et võita tagasi oma klientide usaldus. «Klientide usaldus tähendab meie jaoks kõike. Me ei lõpeta selle usalduse nimel mitte kunagi pingutamist,» seisis teates.

Apple'ile on lühikese ajaga maandunud vanemate telefonide aeglustamise eest kaela vähemalt üheksa kohtuasja. Nimelt teatas ettevõte sellel kuul, et alustas eelmisel aastal salaja vanemate iPhone'i mudelite aelgustamist.

Apple'i sõnul vähendati vanemate mudelite jõudlust selle pärast, et vanemad akud ei suuda enam seadme protsessorile pakkuda piisavalt energiat ja nii võib telefon suurema energianõudluse korral ootamatult välja lülituda.

Paljud kahtlustavad aga, et ettevõte proovis panna kliente ostma uuemaid telefone.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles