Tele2 lõpetas Eestis igivana internetiteenuse pakkumise (2)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dial-up ühendust illustreeriv pilt.
Dial-up ühendust illustreeriv pilt. Foto: Caro / Klaus Westermann/Caro / Klaus Westermann

Tele2 sulgeb alates 31. jaanuarist Eestis helistamisel põhineva andmeside ehk dial-up teenuse.

Tele2 lõpetab dial-up internetiühenduse pakkumise, mis oli Eestis taasiseseisvumise ajal üks esimesi viise, kuidas internetiga ühendus saada. Antud teenuse pakkumise lõpetab Tele2 klientide väikse arvu ja võrguseadmete tarnija Nokia Networksi tehnilise toe lõppemise tõttu.

«Uuemad lahendused, nagu IP-põhine ühendus, on dial-upist kaasaegsemad ja turvalisemad ning töökindlamad. Klientidel on võimalus IP-põhist andmesidet edasi kasutada kõikides Tele2 võrkudes,» ütleb Tele2 kommunikatsioonijuht Liina Liiv.

Dial-up ühendust kasutasid Eestis Tele2 võrgus 57 inimest. «Kõigi klientidega, keda teenuse lõpetamine puudutab, võetakse otse ühendust ning neil on võimalus minna üle moodsamatele lahendustele,» vastab Liiv. Eraisikutelt teenuse kasutamise eest raha ei nõutud.

Teenus katkeb ka näiteks SIM-kaardiga modemsidet kasutavates seadmetes nagu makseterminalid ja valveseadmed, teatas Tele2. Sellisel juhul tuleb 2G, 3G või 4G võrgus võtta kasutusele IP-ühendusega andmesidet võimaldavad seadmed.

Dial-up ühendus kasutas interneti pääsemiseks telefonivõrku ja modemit, mis dekodeeris läbi liinide saadud infotmatsiooni. Tavaline kiirus dial-up modemiga oli 56 kbit/s, mis võrreldes 12mb/s lairibakiirusega on umbes 220 korda aeglasem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles