Pangad TransferWise'i uuendusi ei karda: Eesti turgu need oluliselt ei mõjuta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ühe edukaima idufirma Transferwise'i üks asutaja ja omanik Kristo Käärmann.
Eesti ühe edukaima idufirma Transferwise'i üks asutaja ja omanik Kristo Käärmann. Foto: Eero Vabamägi

Pangad peavad TransferWise’i uut piirideta konto teenust uuenduslikuks ja positiivseks ning rahaliigutajaga konkureerimist ei pelga.

«Tegemist on kirjelduse järgi hea, kuid kitsale nišile mõeldud globaalse lahendusega, mis Eesti turgu oluliselt ei mõjuta,» ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Kaie Metsla ning rõhutas ka, et konkurentsi suurenemine ja uute toodete lisandumine on positiivne, vahendab Äripäev.

Ka LHV jaepanganduse juht Andres Kitter hindas uue piirideta konto uuenduslikuks: «Muidugi on meil hea meel, et Eestist pärit ettevõte püsib finantstehnoloogia teerajaja rollis.» 

Luminori avalike suhete spetsialist Lotte-Triin Narusk tõdes, et vähemalt eurode jaoks on lihtne maksete süsteem olemas – selleks, et klient ei peaks igas riigis vastava maa valuutas ülekannete tegemiseks kontot avama, on Euroopas loodud ühtne euromaksete ala SEPA (single euro payment area).

Eile teatas TransferWise, et toob turule eraklientidele mõeldud piirideta virtuaalkonto ja deebetkaardi, uue teenusega saab lihtsalt kasutada eri valuutasid ning teha tehinguid ilma eraldi kontosid avamata.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles