Veidi teistmoodi: sellest kiirendist saavad abi kultuuri- ja meedia startup'id

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Storytek

Kui reeglina saavad kõikjal maailmas kiireks arenguks raha küsida tehnoloogiaettevõtted, siis Eestis alustas juba teist taotlusvooru just loometööstust toetav kiirendi nimega Storytek.

Täpsemalt saavad kuni 9. veebruarini taotlusi esitada loome- ja meediaettevõtted, mis soovivad osa võtta 10-nädalasest rahvusvahelisest kiirendiprogrammist, mis algab märtsis ning lõpeb mai lõpus.

Kiirendisse pääses ligi kümmet idufirmat ning parimatel neist on võimalus jääda edasi Storyteki residentuuri, mille raames toetame nende arengut mentorite toel kui ka rahaliselt pea kolme aasta jooksul.

Storyteki juhi Sten Saluveeri sõnul on kiirendisse oodatud kandideerima ettevõtteid, mis tegutsevad filmi, sisuloome, muusika, mängude või meedia valdkonnas ning mis kasutavad ära uue tehnoloogia võimalusi. Eelistatud on ka need, kellel on juba olemas meeskond ning kindel nägemus oma toodete ja teenuste eksportimiseks.

Osalemiseks tuleb täita storytek.eu lehel olev taotlusvorm ning saata see ära hiljemalt 9. veebruaril.

2017. aasta kevadel asutatud loometööstuse kiirendi Storyteki eesmärk on aidata rahvusvahelisele areenile jõuda ettevõtetel, mis tegelevad digitaalse meelelahutuse, intellektuaalomandi ja tehnoloogiaarendusega ning nende ristumiskohtades asetsevate tulevikuvaldkondadega nagu liit- ja virtuaalreaalsus, e-sport, andme- ning algoritmiarendus ning uued meelelahutusvormid.

Storyteki kiirendi esimeses lennus osales seitse projekti ja 27 mentorit, kelle seas on seas on tunnustatud eksperte kogu maailmast: Laura Anne Edwards (TED Resident, Google Labs, NASA; USA), Michael Favelle (Odin’s Eye Entertainment; Austraalia), John Heinsen (WatchMojo; USA),  Guido Van Nispen (Raad Von Kultuur; USA), Lõuna-Korea), Julius Talvik (Alphaform; USA) ning Ola Möller (Hyper Island).

Storyteki partneriteks on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Pimedate Ööde filmifestival, Elisa, PWC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles