Eestlane lõi Rootsi pokkeritähega ICO-fondi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha.
Krüptoraha. Foto: NICOLAS DATICHE/SIPA/NICOLAS DATICHE/SIPA

Krüptomaailmas käivad asjad kiiremini kui tavaäris: mõne kuuga on Rootsi tuntud pokkerimängija, börsikaupleja ja miljonär Andreas Hurtig ning Eesti noormees Indrek Reilson lükanud käima ICO-fondi.

Kõige lähem vaste Global ICO Fundile oleks ETF. Plaani järgi hakkab fond koondama eri ettevõtteid ja pakub – nii kõlab ettevõtte tees – investoritele riskimaandusvõimalust: selle asemel, et paigutada raha ühte ICOsse ja oodata, kas investeering toob kasu või kahju, saab riske maandada, kirjutab Äripäev.

Ettevõttel on plaan koguda investoritelt 5–10 miljonit dollarit, minna sellega ICOde jahile ning oma münt aasta lõpuks vahetusplatvormidele kauplema viia. Lisaks plaanitakse panna paika nn tagasiostumehhanism: kui token'i hind langeb turul alla portfelli väärtuse hinna, siis ostetakse seda tagasi – et hinda kergitada. Fondiga seob ettevõtmist veel üks omadus – haldustasu, mis küündib 1,5 protsendini investeeringu väärtusest.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles