Hea uuendus: windows 10 viirusetõrje asub varsti hirmutavat tarkvara eemaldama (3)

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti logo
Microsofti logo Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Windows 10'se sisseehitatud viirusetõrje Windows Defender saab järgneval kuul tähtsa uuenduse, sest asub eemaldama kasutajaid eksitavaid ja hirmutavaid pahavarasid.

Microsofti uusima operatsioonisüsteemi viirusetõrje Windows Defender asub järgmisel kuul eemaldama arvutitest rakendusi, mis hirmutavad, eksitavad ja survestavad kasutajaid maksma libateenuste eest, vahendab The Verge.

Seda tüüpi tarkvara on tuntud kui «scareware» ehk hirmutav pahavara, mida leidub enamasti tasuta rakendustes, mis reklaamivad, et optimiseerivad arvuti registrit ja lubavad teha arvuti kiiremaks. Reaalsuses aga väidavad rakendused, et leidsid probleemi või probleemid, mille eemaldamiseks tuleks osta programmi täisversioon.

Microsoft leiab, et need rakendused on problemaatilised tavalistele Windowsi kasutajatele, seega Windows Defender määratleb need tulevikus tahtmata programmide alla ja eemaldab need arvutist. Sarnased probleemsed rakendused on kasutajaid juba aastaid kimbutanud ja Microsofti poolt on tegu väga positiivse sammuga.

Microsoft asub rakendusi eemaldama esimesest märtsist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles