Eesti ettevõtja valiti maailma 100 mõjukama identiteediedendaja hulka (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Krimpe
Jana Krimpe Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Maailma üks juhtivaid identiteedi arenduse ja strateegia organisatsioone One World Identity (OWI) valis saja mõjukaima valdkonda panustaja hulka Aserbaidžaanis tegutseva Eesti ettevõtja Jana Krimpe.

Ameerika Ühendriikides tegutsev organisatsioon tegutseb sellistes valdkondades nagu küberjulgeolek, e-kaubandus ja riskijuhtimine ning selle põhieesmärgiks on toetada jätkusuutlike, innovaatiliste identiteedilahenduste ja strateegiate väljatöötamist.

Tänavu valiti enam kui tuhande kandidaadi seast maailma saja mõjukama identiteedi arengusse panustaja sekka näiteks Facebooki asutaja Mark Zuckerberg, USA senaator Ron Wyden ning Euroopa komisjoni e-riigi arenduse osakonna juht Andrea Servida.

Sellisesse seltskonda sattus ka Jana Krimpe, kes tegeleb organisatsiooni Global Alliance of National Mobile Identities kaasesimehena ja Eesti ettevõtte B.EST Solutionsi asutaja ja tegevjuhina Eesti riiklike digilahenduste eksportimisega.

Muu hulgas on ta rakendanud Eesti X-tee lahenduse Aserbaidžaanis. Aserbaidžaanis on loodud eestlaste eeskujul ka rahvuslik mobiil-ID nimega Asan Imza (tõlkes «lihtne allkiri»), mis on kasutusel riikliku e-identiteedina ja teeb kättesaadavaks enam kui 600 e-teenust.

Jana Krimpe juhitav B.EST Solution on ka partner digitaalse allkirjastamise platvormi rakendamisel islamiharidust vedavale rahvusvahelisele organisatsioonile ISESCO. Ettevõtmises nimega Digital Trade Hub of Azerbaijan muudetakse paberivabaks kõik riiklikud ekspordi- ja impordiprotseduurid. Riigis on käivitatud ka Eestiga sarnane m-residentsuse projekt, et lihtsustada äritegevust välismaalastele.

Ettevõtte projektid on esitatud kandidaatideks ka ÜRO prestiižsele WSIS 2018 auhinnale.

2016. aastal nimetasid Financial Times ja Google Jana Krimpe Aserbaidžaani «true ambassador» nimetuse all maailma saja innovaatori hulka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles