Krüptoraha kaevandamishullus lõi poeletid graafikakaartidest tühjaks (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha kaevandamise farm Quebecis Kanadas. Foto on illustreeriv.
Krüptoraha kaevandamise farm Quebecis Kanadas. Foto on illustreeriv. Foto: CHRISTINNE MUSCHI/REUTERS

Eestlasi tabanud krüptoraha kaevandamise hullus lõi arvutipoodide letid graafikakaartidest tühjaks ja pani looma spetsiaalseid kaevandamisfarme. Ühtlasi on piiril tolli valduses sadade tuhandete eurode väärtuses keelatud krüptokaevandamise masinaid.

Arvutitarga juht Aleksandr Priidemann ütles, et krüptoraha kaevandamise levik on ettevõtet kindlasti mõjutanud: poodides on riiulid videokaartidest tühjad ja neid ostetakse ka ette ära, vahendab Äripäev. Poodi jõudes on kaardid mõne tunniga läinud ja nii müüvad nad iga kuu kolm korda rohkem videokaarte kui varem.

Krüptoraha entusiastil Liina Laas-Billsonil kulus kolm kuud, et graafikakaarte kokku osta. «Kokku panin sisse 15 tellimust ja selle aja jooksul, kui sisestasin oma pangakaardi numbri, olid juba kõik kaardid läbi müüdud - see oli päris huvitav loterii neid otsida,» sõnas ta oma kogemusest rääkides.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles