Video: jaapanlased lõid transformeeruva sõiduauto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani ettevõte Four Link Systems lõi elektriauto, mis suudab muuta oma kuju, et mahtuda kitsastesse kohtadesse. Autojuht peaks ennast aga tundma kui hiigelroboti piloot mõnest Jaapani animest. 

Auto nimega «Earth 1» ei ole sugugi tavaline sõiduriist. Nimelt suudab masin muuta oma kuju, et hoida kokku parkimisruumi ja mahtuda kitsastesse kohtadesse. Jaapanis on teadupärast suur puudus igasugusest ruumist, seda paljuski riigi mägisuse tõttu. 

Earth 1 elektriauto disainis oma kodumaal kuulus Kunio Okawara, kes lõi muuseas robotite disainid originaalsele Mobile Suit Gundam animeseeriale, millest on aastakümnetega kasvanud ülisuur frantsiis. Auto sisemus ongi loodud tekitama tunde, et tegu on mingit sorti hiigelroboti kokpitiga.

Four Link Systems tahab müüa autot inimestele, keda võiks huvitada robotid ja kes pole siiani veel autojuhtideks hakanud. Paraku tuleb sõiduk päris kopsaka hinnasildiga, milleks on ligemale kaheksa miljonit jeeni (umbes 70 000 dollarit). 

Hetkel on firma saanud tellimuse 30 Earth 1 valmistamiseks. Jaapani teedel võivad nad hakata liiklema alates märtsist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles