EAS kulutab ühe ruumi sisustamisele 800 000 eurot (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
e-Estonia Showroom
e-Estonia Showroom Foto: bamboogroup.eu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus  on välja arvutanud, kui palju kulub raha, et uuendada Eesti jaoks ühe väga olulise ruumi sisustamisele: Eesti edulugu reklaamiva eEesti esitluskeskus saab värskema sisu 800 000 euro eest.

EASi pressiesindaja Mariann Sudakovi sõnul hõlmab see summa uue koha sisekujundust ja disaini, ehitust ja teostust ning ka vanade ruumide lepingueelsesse seisukorda taastamist. Võrdluseks: Eesti uue brändi loomisele kulus EASil ligi 200 000 eurot.

Uus esitlusruum avatakse selle aasta lõpus Ülemiste City linnakus Öpiku majas, mis asub 400 meetri kaugusel keskuse praegusest asukohast. Keskuse tulevase asukoha leping Mainor Ülemistega sõlmiti viieks aastaks 0-rendi tingimusel – 500-ruutmeetrise pinna eest tuleb selle aja jooksul tasuda vaid kommunaalmakseid.

Lepinguni uue keskuse rajamiseks vajalike ruumide leidmiseks jõudis EAS ilma hanketa.

«Ruumide kasutamise jaoks hanke korralduse kohustust ei ole vastavalt riigihangete seaduses toodud erandile. Küll aga otsustasime teha turu-uuringu ning kaardistasime meie keskuse tegevusest tulenevad vajadused, ootused ja tehnilised nõuded. Parima sobivusega asukoha leidmiseks tehti turu-uuring kinnisvarabüroo vahendusel. Mainori pakutavad ruumid vastasid kõige enam ootustele ja arenduseks planeeritud ajakavale,» selgitas Sudakov.

Teenusedisaini osas ja ruumide programmi planeerimiseks teeb esitluskeskus koostööd agentuuriga Velvet ning kaasab koostööpartnereid nii riigisektorist kui ka IKT-sektori esindajaid.

Sisekujunduse looja ja sisustuse teostaja selgub tulevase riigihanke raames, mis on plaanis kuulutada välja aprilli alguses.

Senist keskust külastas 2017. aastal 680 delegatsiooni, külastajate arv oli üle 10 000.

Detsembris teatas EAS, et sõlmis Mainoriga ka ühiste kavatsuste memorandumi, mille kohaselt alustatakse koostööd ka Eestisse saabuvatele välisspetsialistidele suunatud teenuskeskuse loomiseks Ülemiste City linnakusse. EASi kasutada on tasuta ka Eesti praegune ruum Lõõtsa tänaval.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles