Mobiilimaailma aastanäitus on kohe ukse ees - mida oodata

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9 Foto: Internet

Juba sel pühapäeval kogunevad kõik mobiilimaailma tegijad Hispaaniasse Barcelonasse iga-aastasele suursündmusele Mobile World Congress. Kohal on ka Postimees, ent teeme põgusa eelvaate sellele, mida mobiilitootjate eelinfo ja lekete põhjal suursündmuselt oodata on.

Kõige enam oodatakse kõige suuremalt. Samsung tuleb just sel messil tavaliselt välja oma aasta tippmudeliga ning teisiti ei lähe ka sel korral. Pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 19 algaval üritusel (mida nii otsepildis kui blogina vahendab kohapealt ka Postimees) tutvustab Lõuna-Korea tehnohiid vähemalt kahte seadet: mobiili Galaxy S9 ja selle suuremat ning võimsamat versiooni S9+.

Eelinfo põhjal võib arvata, et Samsung keskendub selle seadme puhul enim just kaamera kvaliteedile, räägitakse, et ava suurus on sel seadmel rekordiline f/1.5. Nii ees kui taga saab vähemalt S9+’il olema duubelkaamera, võimalik on teha superaeglustatud videoid, autofookus on neil eriti kiire ning tegemist on Samsungi enda uusima ISOCELL-tehnoloogiaga.

Midagi uut pole selles, et seadmed on veekindlad, juhtmevaba laadimisega, iirisetuvastuse ja uusima Androidi tarkvara ning Snapdragoni protsessoriga. Küll aga vast see, et sõrmejäljelugeja on liigutatud tagaküljel duubelkaamera kõrvalt selle alla ja on seeläbi sõrmega veidi paremini üles leitav. Räägitud on ka sellest, et telefonidel on tagasi stereokõlarid.

LG peaks messil esitlema uuendatud versiooni peaaegu 6-tollise ekraaniga V30-st. Sellel on OLED ekraan, Hi-Fi heli ning eriti laia ulatuse ja tehisintelligentsiga varustatud kaamera. Viimane peaks tähendama seda, et lähtuvalt objektist pakutakse kasutajale sobilikumat režiimi.

Sony hoiab jätkuvalt elus oma Xperia kaubamärgist ning MWC-l tulevad oodatavalt esitlemisele Xperia XZ järeltulijad XZ2, XZ Compact ja XZ Pro. XZ2-l on 5,7 tolline ja 18:8 suhtega ekraan, Compactil näiteks on see vaid 4,6-tolline. Väidetavalt on Sony oma seadmetelt ära kaotanud kõrvaklapipesad, aga eks ole see tootja teinud aja jooksul teisigi fataalseid vigu.

Motorola on lubanud MWC-l välja tulla kolme mobiilimudeliga. Mida uut kindlasti G6 seeriast, aga uudiseks võib saada ka uus 5,9-tolline Moto X5 telefon või siis ka mobiil nimega Z3. ASUSe uudismudeliks on ZenFone 5 ning HTCl 5,5-tolline Desire 12. Kohal on ka BlackBerry, Huawei (ainult uued tahvlid Mediapad ja MateBook), Nokia (mudeliga 7+) ja kümned teised suuremad ja väiksemad tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles