Taxify heitis nõutavate dokumentideta taksojuhid üle parda

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify logo autol.
Taxify logo autol. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Sõiduvahendusettevõte Taxify teatel ei tööta tema süsteemis enam ühtegi autojuhti, kellel puuduksid ühistranspordiseadusega nõutud dokumendid.

Ühistranspordiseaduse § 65 kohaselt peavad Taxify kliendid saama pärast igat sõitu oma meilile arve, kus on kirjas muu hulgas juhi täisnimi, teenindajakaardi number ja sõiduki registreerimisnumber. Seadus hakkas kehtima möödunud aasta novembrist, kuid nii Taxify kui Uberi juhtid oli viimase ajani venitanud just teenindajakaardi omandamisega.

Nüüd on üleminekuperiood selgelt lõppenud ja vähemalt Taxify kinnitab, et nõutavate dokumentideta juhid enam teenust ei osuta.

« Taxify on ka tänaseks sulgenud juhtide kontod, kes ei ole aktiivset teenindajakaarti meile esitanud,» kinnitas täna Postimehele Taxify esindaja Inga Aalde.

Ta märkis, et juhitel on võimalus kasutada Taxifyle väljastatud taksoveo luba, kuid teenindajakaardi numbrit peab iga juht taotlema personaalselt.

Aktiivsete juhtide arvu nõuete karmistamine Taxify kinnitusel muutnud pole. Sõitjatel on õigus keelduda arve tasumisest, kui talle sõidu lõppedes esitada arve, kui pole peale juhi täisnime ja tema teenindajakaardi numbrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles