Soome riiklik investeerimisfirma ostis 844 miljoniga osaluse Nokias, et kolme kuu pärast 35 miljonit juba tagasi saada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia logo Barcelona mobiilimessil
Nokia logo Barcelona mobiilimessil Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Soome riiklik investeerimisfirma Solidium on tänavu 844 miljoni euroga omandanud 3,3 protsendilise osaluse Nokias.

Kuni hiljutise ajani ei olnud Solidiumil osalust Nokias, kuid nüüd on sellest 3,3 protsendiga saanud ettevõtte suurim osanik. Osaluse ostmiseks on investeerimisfirma lähikuudel vähendanud oma osalusi Telias ning Sampos, vahendab Yle.

Solidiumi tegevjuht Antti Makinen ütles, et Nokial on tugev turupositsioon ning selle laiapõhised tehnoloogiateadmised on hea alus väärtuse kasvuks. Ta märkis ka, et tegu pole mitte vaid atraktiivse investeeringu, vaid Soome suurima ettevõttega.

Aasta alguses oli umbes ühe protsendiga Nokia suurim investor pensionikindlustusfirma Varma. Solidiumi portfelli kuuluvad 12 ettevõtte aktsiad ning Nokia moodustab selle investeeringutest nüüd 11 protsenti. Ettevõtte varade koguväärtus on 8,4 miljardit eurot. Investeeringu tulemusena saab Soome riigikassa juunis umbes 35 miljonit eurot dividende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles