WhatsApp'i kaasasutaja kuulutab: on aeg kustutada Facebooki konto! (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WhatsApp.
WhatsApp. Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images

Populaarse, kuid ka ise privaatsussätete rikkumisega maadelnud suhtlusprogrammi WhatsApp kaasasutaja kasutas värskelt lahvatanud Facebooki andmeskandaali ära, julgustades inimesi sotsiaalvõrgustikus kontot kustutama.

WhatsApp'i kaasasutaja Brian Acton tegi teisipäeval Twitteris väga lakoonilise säutsu, kus kutsub inimesi Facebooki kontost värskelt lahvatanud skandaali valguses loobuma, vahendab CNN Money. Actoni säuts on seda ootamatu, et WhatsApp kuulub Facebookile, kes ostis ettevõtte 19 miljardi eest 2014. aastal.

«Kustuta Facebook» liikumine on viimasel ajal hakanud järjest kasvama seoses viimastel päevadel avalikkuseks saanud massiivsest andmelekkest, mille kaudu andmeanalüüsifirma Cambridge Analytica omandas 50 miljoni Facebooki kasutaja andmed.

Acton lahkus Facebookist möödunud aasta septembris ning teatas hiljuti 50-miljonilisest investeeringust, mis ta tegi turvalise sõnumivahetusprogrammi Signal arendamisse, ja liitus pärast seda ettevõtte asutajate ringiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles