Eestis ei reguleeri robotite tehtavaid müügikõnesid ükski seadus (2)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi elektroonilise side seaduse järgi on eraisiku andmete kasutamine otseturustuseks lubatud ainult tema eelneval nõusolekul, siis robotite poolt  tehtavaid reklaamkõnesid see seadus ei puuduta.
Kuigi elektroonilise side seaduse järgi on eraisiku andmete kasutamine otseturustuseks lubatud ainult tema eelneval nõusolekul, siis robotite poolt tehtavaid reklaamkõnesid see seadus ei puuduta. Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Tele2 kasutab telefonimüügiks salvestatud teksti esitavaid kõneroboteid ning robotlahendusi testib ka Telia. Ehkki sellist müügiviisi saab võrrelda soovimatult meilikasti saabuva rämpspostiga, ei reguleeri seda praegu ükski seadus, vahendab ERR.

Tele2 telemarketingi kõnerobotid teevad nii-öelda eelkõnesid, uurimaks, kas inimene on nende pakkumisest huvitatud, ja kui see on nii, suunatakse ta juba edasi kõnekeskuse teenindajaga suhtlema.

Elektroonilise side seadus sätestab, et eraisiku andmete kasutamine otseturustuseks on lubatud ainult tema eelneval nõusolekul. Robotite tehtavaid reklaamkõnesid see seadus aga ei puuduta.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles