Hiinaime

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mart Objartel

Kui hiljuti mu Samsung S7 esiekraanil mõrad ilmnesid ja asendustelefon iPhone SE ekraan liiga pisikeseks osutus, otsustasin osta uue telefoni. Eesmärk oli mitte kulutada üle 200€ ja saada selle raha eest võimalikult palju. Alati on võimalik midagi põnevat leida kohalikest elektroonika poodidest, ent otsustasin keskmisest suurema riski võtta ja uue telefoni tellida otse Hiinast. Näiliselt lihtne plaan osutus märksa keerukamaks, kui oskasin karta, kirjutab Mart Objartel tehnoloogiaportaalist Digitark. 

TEHNILISED NÄITAJAD

Enne, kui mõnest Hiina veebipoest telefon osta, tuleb kindlasti teha põhjalikku kodutööd. Mõned näpunäited, millele kindlasti tähelepanu pöörata.

  • Võrgud

Hetkeseisuga peaks telefon toetama minimaalselt järgmisi sagedusi:

GSM: 900, 1800 MHz

3G ehk UMTS: 900, 2100 MHz

4G ehk LTE: 800, 1800, 2100, 2600 MHz

Vastasel juhul võib tekkida probleeme leviga või ei saa seade üldse võrku.

  • Mobiili-ID

Vähem tuntud Hiina tootjate telefonidel ei pruugi olla võimekust toetada Mobiili-ID teenust. Mobiil-ID tuge välja selgitada on väga raske. Üheks tehniliseks eelduseks peab seadmel olema STK ehk SIM Toolkit tugi. Seejuures ei saa kindel olla, et tootja on STK lahendused tarkvaras korralikult implementeerinud. Sellega on isegi tuntumatel tootjatel aeg-ajalt probleeme olnud.

  • CE-märgistus / sertifikaadid

Veendu, et tootel oleks korrektne CE-märgistus. Juhul, kui tootel puudub korrektne CE-märgistus, jääb toode tolli kinni. Kui tootel puuduvad vajalikud sertifikaadid ja info läbitud testide kohta, ei pruugi toll vastavaid tooteid Euroopa Liitu üldse lubada (jääd ilma nii seadmest kui oma rahast).

Loe Digitargast, mida veel on oluline jälgida, kui plaanid Hiinast telefoni tellida. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles