Tele2 paneb mobiilse rahakoti kinni

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Aron demonstreerib mobiilimakselahendust
Katrin Aron demonstreerib mobiilimakselahendust Foto: Mobiilifoto

Mobiilioperaator Tele2 on sunnitud lõpetama oma mobiilimaksete lahenduse  pakkumise Eestis, kuna selle vastu ei tundnud huvi müügikohad ega nende kliendid.

«Alates 16. aprillist lõpetab Tele2 väikse klientide huvi tõttu Mobiilse rahakoti teenuse pakkumise ning edaspidi ei ole antud rakenduse kaudu võimalik mobiilimakseid teostada,» seisab ettevõtte veebilehele paigutatud teadaandes.

Ettevõtte  tootedirektor Katrin Aron rääkis projekti lõpetamist selgitades, et taoline projekt vajab kaupmeestele mõeldud väga lihtsaid ja soodsaid liidestusvõimalusi, kuid praegu jääb osa võimalikke koostööprojekte just liidetuste hinna ning keerukuse taha. Kliendid ootavad lahenduse kaudu aga laia valikut maksekohti.

Aron sõnas, et taoliste mobiilsete lahenduste arendamine on väga kulukas ning ilma kliendihuvita pole võimalik ka teha uusi investeeringuid projekti.

«Me ei välista aga, et tulevikus, kui turg on mobiilsete maksete ja lahenduste osas arenenud ning klientide huvi märgatavalt kasvanud, siis toome turule mõne uue mobiilseid makseid võimaldava lahenduse,» selgitas Aron.

Tele2 toonase tegevjuhi Argo Virkebau sõnul oli ettevõtte prognoos kahe aasta eest, et aastal 2020 on Tele2 vahendatud m-maksete summa 100 miljonit eurot. See ennustus ei täitunud.

Teenuse avasid mobiilsideoperaator Tele2  koostöös Leedu mobiilimaksete rakenduste loojaga WoraPay 2016. aasta aprillis. Ostude summa lisandus sarnaselt parkimistasudega kuu lõpus saabuvale telefoniarvele. Kuulimiidiks oli 200 eurot. Teenusega maksmiseks tuli kaamera abil QR-koodi sisse skaneerida ning makse PIN-koodiga kinnitada.

Tele2 konkurent Telia pakub samuti mobiilimaksete lahendust ning see kannab nime mTasku. Telia lahendus vahendab aga lihtsalt pankakaardimakseid mobiili teel ning seob need ka müügikohtade kliendikaartidega. See teenus toimib NFC-tehnoloogia või kaamera abil.

Oma mobiilsete maksete lahenduse Cuber on sisuliselt lõpetanud LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles