Elon Musk: Tesla probleemiks on liigne automatiseeritus

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: ERIC PIERMONT/AFP

Elon Musk möönis saates CBS Good Morning, et Tesla Model 3 tootmisprobleemid tulenevad paljuski liigsest automatiseeritusest ja liiga vähesest liinitööliste arvust.

Tesla teatas varem sellel kuul, et ei suutnud saavutada esimese kvartali lõpuks plaanitud tootmistempot 2500 Model 3 nädalas. Ettevõte alustab teist kvartalit tempos 2000 Model 3 nädalas, kuid usub enda sõnul endiselt, et suudab selle aasta keskpaigaks toota 5000 sõidukit nädalas.

Musk tõdes intervjuus, et Model 3 tootmisliin osutus liiga keeruliseks «konveierilintide labürindiks» ja neist tuli vabaneda. Tegu on võrdlemisi üllatava kommentaariga mehe poolt, kes on siiani kiitnud Tesla tehaserobotite keerukust. Möödunud aastal ütles Musk investoritele, et üha enamate robotkäte lisamine tootmisliinile muudab ka ehitamise üha kiiremaks.

Musk on varasemates intervjuudes öelnud ka seda, et Model 3 ise sai valmistatud tehniliselt liiga keerukana, sest autosse pandi korraga liiga palju uut ja katsetamata tehnoloogiat. Model 3 võib olla küll välimuselt tagasihoidlikum luksuslikust Model S'ist ja Model X'ist, kuid näiteks selle aku on tegelikult tehniliselt palju keerukam.

Musk magab nüüd enda sõnul Tesla Fremondi tehases, et hoida Model 3 võimalikult kiiresti välja tulemas. Ta näites saatejuhile isegi pilti tehase konverentsiruumist, kuhu ta oli ühele diivanile sisse seadnud padja ja magamiskoti. Saatejuht möönis, et pildil olev diivan ei näe mitte sugugi mugav välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles