Teadlased lõid tehisintellekti, mis oskab programmeerida

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: MANJUNATH KIRAN / AFP

USA Rice'i Ülikooli teadlased lõid neurovõrgul põhineva tehisintellekti, mis on võimeline Java koodis programmeerima.

Tehisintellekt Bayou vajab töötamiseks kasutaja poolt sisestatud märksõnu, mis määravad ära soovitud programmi tööpõhimõtte. Saadud märksõnade järgi genereerib Bayou enda meelest kõige sobivama koodi. Bayou loomist rahastasid USA sõjavägi ja Google.

Ülikooli teadlased lasid Bayoul lugeda ligemale 1500 Androidi rakenduse lähtekoodi, mis teeb kokku üle 100 miljoni rea Javat. Neurovõrk õppis selle käigus, kuidas kood töötab ja mida erinevad programmid on mõeldud tegema. Võime saada aru kontektstist võimaldab Bayoul otsustada, mida märksõnade järgi teha. 

Bayou on hetkel veel suhteliselt algeline, seega ise ta ennast paljundada ja täiustada ei oska, mis tähendab, et inimkonna tulevik ohus ei ole. Küll aga võib ta aidata näiteks IT-tudengitel koolitöid teha või aidata programmeerijatel kontrollida oma tööd.

Kuna rahastajate hulka kuulub aga ikkagi USA sõjavägi, siis ei või muidugi kunagi teada, mida nad täpsemalt sellise tehisintellektiga teha tahaks.

Allikas: Futurism

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles