Video: Amazoni kosmosefirma katsetas edukalt taaskasutatavat raketti

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Amazoni juhi Jeff Bezose isiklik kosmosefirma Blue Origin katsetas pühapäeval kaheksandat korda edukalt oma New Shephard raketti.

Blue Origini nüüdseks kolmas New Shepard rakett tegi pühapäeval oma teise katselennu, millest esimene toimus alles mullu detsembris. Kokku on tegu kaheksanda New Shepard tüüpi raketi katsetusega. Blue Origini esimene New Shepard startis 2015. aasta 29. aprillis, kuid kukkus alla ja hävis.

Raketi pardal viibis mannekeen nimega Mannequin Skywalker, mis kogus enda külge paigaldatud anduritega mitmesugust telemeetriat. Samuti paigaldati kapslisse mitmesugust tehnikat teaduslike uuringute tegemiseks.

New Shepard rakettide eesmärgiks on hakata lõpuks tooma orbiidile (rikkaid) turiste, et viia nad 11 minutit kestvale lõbusõidule, mis lõppeks langevarjudega kõrbes maandudes. Kanderakett maandub muidugi eraldi. Samuti tahetakse raketiga kaupa vedada, umbes nagu SpaceX.

Blue Origin tahab viia läbi esimesed mehitatud katsetused juba sellel aastal ja hakata kaupa vedama 2020. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles