Digi-ID kehtivusaeg pikenes viiele aastale

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digi-ID
Digi-ID Foto: Siseministeeriumi kodulehekülg

Kõik, kes teevad digitaalse isikutunnistuste ehk digi-ID saamiseks taotluse alates alanud kuust, saavad 5-aastase kehtivusajaga kaardi.

Seni kehtis digi-ID kolm aastat, kuid alates maikuust kehtivusaeg pikenes, olles nüüd sama pikk nagu  ID-kaardil. «Digitaalset isikutunnistust kasutavad näiteks Eesti e-residendid, aga ka paljud Eesti elanikud, kellel on oma töös vaja end tihti elektrooniliselt tuvastada ja digiallkirju anda. See on mugav võimalus, mida täna kasutab 40 000 inimest,» ütles siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna juhataja Ruth Annus. «Pikema kehtivusajaga digi-ID saamine on inimestele mugavam ja soodsam, samuti ühtlustas muudatus isikut tõendavate dokumentide kehtivusaegu,» lisas Annus.

Kõik kolmeaastase kehtivusajaga digi-ID kasutajad saavad selle sertifikaate kaugteel uuendada alates 1. novembrist 2018. Nii pikeneb ka nende digi-IDde kehtivusaeg kahe aasta võrra. Juhul, kui inimese 3-aastase kehtivusajaga digi-ID aegub enne 1. novembrit, tuleks tal politsei- ja piirivalveametist taotleda uus digitaalne isikutunnistus, mille ta saab juba kohe viieaastase kehtivusajaga.

Digi-ID on paralleelselt ID-kaardiga elektrooniliselt kasutatav kiipkaart, millega saab elektroonilises keskkonnas oma isikut tuvastada ja anda digiallkirja täpselt nagu ID-kaardi või Mobiil-IDga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles