Kas tsikkel võib olla nagu multitööriist? (video!)

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas mootorratas võib olla praktiline sõiduk või otsime tsiklimaailmast ennekõike siiski emotsioone? Arvatavasti on igaüks, kes kaherattalisega maanteid mõõtnud, seda dilemmat mingi moel tunnetanud.

Honda tuli 2012. aastal välja mootorrataste seeriaga, mida tähistab akronüüm NC (new concept – uus arusaam, ingl k). Eesmärk oli liikur, millega oleks mõnus teha igapäevaseid sõite nii algajatel kui ka näiteks vanematel motomeestel-naistel. Seeriasse kuulusid klassikaline mootorratas, matkaratas, tsikli-rolleri hübriid Integra ja hiljem ka custom-stiilis tsikkel. Praktilisus seisnes lihtsas säästlikus mootoris ning julges lahenduses: seal, kus tavatsiklil on kütusepaak, paikneb mahukas pagasiruum. Kütusepaagi kork asub aga kaassõitja sadula all.

Minu esmatutvus NC-seeria tsikliga ühel Honda ametlikul testipäeval umbes viis aastat tagasi oli aga suur pettumus. Peamiselt seetõttu, et uhiuus 700-kuubikuline reaskahene mootor jättis üsna mannetu mulje. Madalate maksimumpöörete tõttu tuli piiraja kohe vastu. Kui pisutki gaasi anda, tegi jõuallikas blörrr ja «pidurdas» nii, et lenda või üle lenksu. Pidev sudimine käiguhoovaga tegi sõidu tõmblevaks.

Selline eelarvamus pagasis, asusin nüüd proovima NC750X-i, ja nagu selgus, on kunagisest uuest kontseptsioonist vahepeal saanud edasiarendatud kontseptsioon. Ning see, head motosõbrad, väärib tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles