Mobiiliarvustus: OnePlus 6 on Apple’i tipptelefon poole hinnaga

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OnePlus 6 AMOLED-ekraani 16 miljonit värvi oma täies ilus. Eestis maksab OnePlusi tipptelefon sõltuvalt mälumahust kas 519 või 569 eurot.
OnePlus 6 AMOLED-ekraani 16 miljonit värvi oma täies ilus. Eestis maksab OnePlusi tipptelefon sõltuvalt mälumahust kas 519 või 569 eurot. Foto: Joakim Klementi

OnePlus 6 tugevused on kiirus, suurepärane disain, nobe laadimine ja konkurente arvestades igati mõistlik hind.

Kuigi nimi OnePlus kõlab pealtnäha euroopalikult – eriti võrreldes Huawei või Xiaomiga –, on see firma tegelikult pärit Hiinast ja loodud alles 2013. aastal. Esialgu julgesid tundmatu Hiina firma odavaid, ent korralikke telefone interneti kaudu tellida ainult tõelised entusiastid, keda remondivõrgustiku puudumine kodumaal ei häirinud. Ent nüüd hakkab OnePlus sellisest staatusest välja murdma ja ettevõtte toodangut müüb nii Telia kui ka Elisa.

Milles siis seisneb OnePlusi võlu? Loomulikult hinnas. Muidugi ka normaalses disainis ja heades komponentides. Aga ennekõike ikkagi hinnas. Nimelt on odavate telefonidega Euroopa turule tulnud «hiinlastel» olnud kombeks iga uue mudeli hinda veidi kergitada ning niviisi hakkavad nad järele jõudma Apple’ile ja Samsungile, mille tippmudelid maksavad umbes 1000 eurot. See omakorda tekitab küsimuse, kas tipptelefoni eest korraliku sülearvuti hinna maksmine ongi uus normaalsus.

Ja just siin astubki uksest sisse terve mõistus OnePlusi kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles