Mustamäe firma teeb pildituks pomme, droone ja salakuulajaid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Rantelon müügijuht Karl Taklaja näitab, kuidas DroneGun drooni kahjutuks teeb.
OÜ Rantelon müügijuht Karl Taklaja näitab, kuidas DroneGun drooni kahjutuks teeb. Foto: Aivar Pau

Tallinnas Mustamäel tegutseb juba aastakümneid laiemale avalikkusele vähetuntud ettevõte, mille võimekuse arsenali ei kuulu mitte ainult pahatahtlike droonide taevast alla toomine, vaid NATO tasemel igasuguste õhu kaudu levivate signaalide elimineerimine.

See 1995. aastal Tallinna Tehnikaülikooli töötajate baasil tekkinud ettevõte kannab nime Rantelon. Üks väheseid Eesti firmasid, mille tegevus on nii oluline, et töötajad vajavad riigisaladuse luba. Valmis on saadud seadmeid, mis on oma võimekuselt sedavõrd ohtlikud, et on antud korraldus need pärast kasutamist hävitada.

«Oleme oma seadmeid müünud Eesti, Soome ja Rootsi jõustruktuuridele. Meie kodumaised jõustruktuurid on turvanud kõrgeid külalisi äsjase Eesti eesistumise ajal Ranteloni seadmetega. Meie kohvrid on muutnud täielikult «signaalivabaks» ruume NATO peakohtumiste ajal ja säästnud meie kaitseväelasi kaugjuhitavate pommide plahvatustest välismissioonidel,» tõi ettevõtte müügijuht Karl Taklaja vaid mõned näited tehase toodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles