Uuring: ELi diiselautode müük kahaneb 2030. aastaks ainult viis protsenti (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto summuti.
Auto summuti. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Konsultatsioonifirma AlixPartners läbi viidud uuringu järgi väheneb diiselautode müük Euroopa Liidus 2030. aastaks viis protsenti.

Firma sõnul on mured keskkonna pärast kahandanud diiselautode osakaalu Euroopa turul 2015. aasta ja 2017. aasta vahel 52 protsendi pealt 42 protsendi peale ja see trend kiireneb. Paraku ei pruugi diisli hülgamine aidata uuringu hinnangul vähendada üleüldist õhusaastet. Diiselmootorid eraldavad küll bensiinist veidi rohkem süsinikku, kuid keskeltläbi tekitavad bensiinimootorid rohkem süsinikdioksiidi ja muid kasvuhoonegaase, kirjutab BBC.

Samas tõdeb uuring, et vaatamata keskkonnale võivad bensiinomootorid mõjuda paremini inimeste tervisele, sest diisliga eraldub rohkem lämmastikoksiide ja pisikesi tahmatükke, mis võivad sattuda kopsudesse.

Kokkuvõttes leidis uuring, et bensiini eelistamisel diislile ei ole erilist mõttet ning heitgaaside märgatavaks vähendamiseks tuleks täielikult üle minna elektri- ja hübriidautodele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles