70 miljoni konto sulgemine saatis Twitteri aktsia langusesse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri logo New Yogi börsil.
Twitteri logo New Yogi börsil. Foto: Richard Drew / AP

Valeuudiste levitamiseks mõeldud rämpskontode kustutamine andis Twitterile valusalt tunda esmaspäeval, mil ettevõtte aktsia langes USA börsil üheksa protsenti.

Washington Post kirjutas möödunud reedel, et Twitter on viimase kahe kuuga sulgenud üle 70 miljoni kasutajakonto, võitlemaks valeuudiste levitamise ja sotsiaalvõrgustiku kuritarvitamisega. Investorid ehmatasid uudisest ära, sest Twitteril on 336 miljonit aktiivset kuist kasutajat ja 70 miljonit moodustab neist väga suure arvu.

Twitteri finantsjuht Ned Segal täpsustas hiljem, et kustutatud kontosid ei loetud aktiivsete kasutajate hulka, sest mitte ükski neist polnud viimase 30 päeva jooksul aktiivne olnud. «Kui me eemaldaks oma raporteeritud kasutajatenumbrist 70 miljonit, siis me annaks sellest kohe teada,» säutsus Segal esmaspäeval.

Börsidel hinnatakse sotsiaalmeediaplatvormide väärtust enamasti kasutajate arvu kasvu järgi, sest sellest sõltub reklaamimüügi pealt tulev raha. Twitter ütles oma investoritele aprillis, et aktiivsete kasutajate arv võib lähiajal väheneda, sest platvorm võitleb valeinfo levitamise ja robotitest kasutajatega. Mõne analüütiku hinnangul on muutnud see investorid ülitundlikuks igasuguste halbade uudiste suhtes.

Twitteril on üleüldiselt läinud sellel aastal väga hästi, sest nende aktsia väärtus on viimase kahe kvartaliga ligemale kahekordistunud. Samuti on ettevõte teeninud varasemast rohkem reklaamiraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles