Jaguar ja Land Rover küsivad rahalist abi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaguar
.
Jaguar . Foto: Jaguar.

Vaatamata asjaolule, et pool aastat tagasi ostis Jaguari ja Land Roveri India firma Tata Motors, pöördusid mõlemad ettevõtted finantskriisi tingimustes abi saamiseks mitte India, vaid Suurbritannia valitsuse poole.


Tundub, et nn. Detroidi kolmik - General Motors, Chrysler ja Ford - on omamoodi džinni pudelist välja lasknud ning nüüd proovib enamik suuremaid firmasid õnne lisaraha hankimisel, vahendab Autonet.ee Autonews.ru'd.

Jaguari ja Land Roveri soovitud miljard naelsterlingit ( krooni) pole muidugi sugugi väike raha, pealegi on ettevõtted tõepoolest hädas. Suurbritannia peaminister Gordon Brown lubas ka vastuvõetud taotluse läbi vaadata.

Meenutame siinkohal, et Tata Motors ostis läinud kevadel Jaguari ja Land Roveri Fordilt 2,3 miljardi USA dollari eest. Oktoobrikuised kokkuvõtted näitasid aga müüginumbrite kukkumist Euroopa Liidus üle 36 protsendi mullusega võrreldes.

Oktoobris peatati vähenenud nõudluse tõttu paariks päevaks ka ettevõtete koosteliinide töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles