Valitsus lubas ARKi leivad maanteeameti kappi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaal on tänaseks olukord stabiliseerunud.
Virumaal on tänaseks olukord stabiliseerunud. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Majandusministeerium sai täna valitsuselt volituse liita autoregistrikeskus (ARK) maanteeametiga tingimusel, et ARK jääb eraldi kaubamärgina alles.


«Kahe asutuse ühinemise peaeesmärk on parandada olukorda meie teedel ja liiklusohutuses,» ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kelle sõnul on oluline, et ühinemine asutuste igapäevatööd ei segaks.

Kahe asutuse ühinemine loob eeldused kokkuhoiuks, aastal 2010. on planeeritud ühinemise tulemusel personali- ja halduskulusid kokku hoida tänasega võrreldes ligi 50 miljonit krooni.

Olemasolevad maakondlikud bürood on võimalik koheselt kokku kolida Hiiumaal, Saaremaal ja Jõgevamaal, mis toob kaasa halduskulude mõningase vähenemise.

Ühinemise järel tekib võimalus erinevate valdkondade tegevusi ühiselt ja tervikuna planeerida ning senisest mõistlikumalt kasutada ka nendeks tegevusteks ettenähtud raha, teatas ministeeriumi pressiesindaja Kalev Vapper.

Ta lisas, et uutes oludes saab teede remondil ja hooldusel efektiivsemalt arvestada ühistranspordiliinide vajadustega ning suunata raskeveokite liiklust ühistranspordiliinidest erinevatele teedele.

Pressiesindaja märkis, et tehnoülevaatuspunkte ja autokoolide järelevalve läheb maanteeameti regionaalsetele asutustele, mis tuleb ühinemise käigus kujundada ümber kohalikeks asutusteks.

Samuti hakkaks ühistranspordi järelevalve olema tulevikus regionaalsete asutuste ülesanne.

«Eesmärk on minna tulevikus üle ühistranspordi regionaalsele korraldamisele, kus kohalikud asutused hakkaksid kas osaliselt või täielikult täitma ka teisi tänaseid maavalitsuste funktsioone ühistranspordi korraldamisel,» rääkis pressiesindaja.

«Tänane olukord, kus liinivõrgud on kujundatud maakondade piiridest lähtudes, ei rahulda inimeste muutunud liikumisvajadusi.»

Valitsus volitas tänasel kabinetiistungil majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumit ette valmistama õigusaktide muutmise eelnõusid ning läbi viima nende kooskõlastamise e-õiguse infosüsteemis.

Amet ja keskus ühinevad 2009. aasta teisel poolaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles