Uued videomängud meelitavad toiduga mängima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkamismäng «What's Cooking? With Jamie Oliver».
Kokkamismäng «What's Cooking? With Jamie Oliver». Foto: www.jamieoliver.com

Videomängude valikusse on viimasel ajal lisandunud mitmeid kokkamismänge, mis keelitavad noori eirama vanemate õpetust, et toiduga ei mängita.

Mängudes «What's Cooking? With Jamie Oliver», «Cooking Mama World Kitchen», «Hell's Kitchen: The Video Game» ja  «Personal Trainer: Cooking» tuleb fännidel viilutada, tükeldada ja pliidikuumust taluda, kirjutas Reuters.

Rahvusvaheliselt tuntud telekoka Jamie Oliveri jaoks on tema nime kandev videomäng Nintendo käsikonsoolile rohkem interaktiivne retseptiraamat.

«Minu jaoks on see digitaalne raamat mängudega, mitte vastupidi,» lausus Oliver.

«What's Cooking? With Jamie Oliver» sisaldab 100 retsepti, millest osa on võimalik virtuaalselt järele proovida. Lisaks aitab mäng ostunimekirjade koostamisel ning pakub võimalust retsepte talletada ja vahetada.

Ka populaarsele Wii-konsoolile ilmus äsja kokkamismäng - «Cooking Mama World Kitchen».

Käsikonsoolile mõeldud «Cooking Mama» on Põhja-Ameerika turul juba 2006. aastast. Videomängurite fännilehe 1UP.com juht Sam Kennedy ütles, et «Cooking Mamast» sai üllatushitt ja see pani USAs aluse uuele toiduvamistamismängude ajastule.

Üsna hiljuti ilmus ka «Personal Trainer: Cooking», mis põhineb Jaapanis populaarsust kogunud mängul «Cooking Navi». Selle mängu abil on võimalik õppida erinevaid tehnikaid, mida söögi tegemisel tarvis. Ideid õhtusöögiks saab 245 mängus sisalduva retsepti seast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles