Maailma odavaim hübriid - Honda Insight

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Honda

Jaapani autogigant Honda avaldas esimese ametliku foto oma uuest hübriidmootoriga mudelist Insight, millest saab väidetavalt odavaim hübriidauto maailmas.


Mäletatavasti näidati samanimelist ideeautot läinud oktoobris Pariisi näitusel. Seeriaversiooni ametlik debüüt viiakse läbi järgmise aasta jaanuaris Detroidis, vahendab Autonet.ee Lenta.ru'd.

Honda Insight komplekteeritakse kombineeritud jõuallikaga, mille sisepõlemismootori mahuks tuleb 1,4 liitrit. Tegu on Honda Jazzilt võetud ottomootoriga, millele lisatakse akudeplokilt toidetav elektrimootor.

Akud peidetakse pagasiruumi põhja alla. Kuigi ametlikku kinnitust selle kohta veel pole, käivad jutud, et ülekandesüsteemi pakutakse vaid variaatorit. 

Vaid elektri toel suudab masin liikuda kuni 50 kilomeetrit tunnis, kuid ka siin hetkel ametlikke andmeid veel avaldatud ei ole. Väidetavalt peaks süsinikdioksiidi emisioon jääma 100 grammi juurde kilomeetri kohta.

Honda Insighti müük peaks algama järgmise aasta kevadel. Plaanidesse kuuluvad 200 tuhande eksemplari müük aastas. Väidetavalt peaks auto hinnad USAs algama 18 500 dollarist.

Selle põhikonkurendi, Toyota Priuse baasmudel maksab seal alates 22 000 dollarist. Toyota on siiski lubanud, et uue põlvkonna Prius saab olema odavam. Viimast esitletakse samuti Detroidi näitusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles