Amserv ennustab pankrotte

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amservi remonditöökoda Tallinnas.
Amservi remonditöökoda Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Pankrot ähvardab lähema aasta jooksul paljusid Eesti automüüjaid, kommenteeris Amserv Grupi juht Raivo Kütt eilset uudist, et Amserv ostab Korea Auto.


«Ei ole ju saladus, et kõige soodsam viis omandada teist ettevõtet, on teha seda langeval turul,» vahendas

Äripäev

Kütti sõnu.

Tema andmeil pole praegu ametlikult müügis rohkem siinseid automüüjaid, kuid lähema aasta jooksul kimbutab mitmeid firmasid pankrotioht. Määravaks saab vaba käibekapitali olemasolu ja laovarude juhtimine, lisas ta.

Küti sõnul oli Hyundai Amservile teadlik valik. "Ta tegutseb selles turusegmendis, mis meil oli siiani nõrgalt esindatud. Hyundai eelis on meie jaoks tema pikk tooterivi, kõrge kvaliteet, uued ja atraktiivsed automudelid, sobiv hinnatase ja tema turuosa," rääkis ta.

Korea Auto juhatuse liige ja kaasomanik Ivo Kasak ütles, et Amserv pakkus usinalt turgu vallutanud Hyundai-müüja aktsiate eest kopsakat summat. «Korea Auto on teinud viimastel aastatel tugevat tööd Hyundai margi ülestöötamisel ja tänu headele tulemustele pakkusimegi huvi nii tugevale ettevõttele nagu Amserv Grupp,» lisas ta.

Kütti sõnul Amserv praegu rohkem automüüjaid osta ei plaani, ent praegusel ajal peab tegutsema vajadusel väga kiirelt ja paindlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles