Uus nutitelefonide rakendus annab infot seenemetsadest ja matkaradadest

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus nutitelefonidele mõeldud rakendus aitab leida riigimetsas olevaid puhkekohti ning seene- ja marjametsi.
Uus nutitelefonidele mõeldud rakendus aitab leida riigimetsas olevaid puhkekohti ning seene- ja marjametsi. Foto: RMK

RMK ja tarkvaraarendusfirma Brightspark said valmis nutitelefonidele mõeldud rakenduse, mis annab looduses liikujale infot lähimate matkaradade, lõkkekohtade ja metsaonnide kohta riigimetsas. Sügishooajal on rakenduses ülevaade ka headest seene- ja marjametsadest.

Esialgu Androidi platvormile valmis saanud rakendus peegeldab RMK kodulehel olevat looduses liikuja infot. Lisainfona saab lugeda nii RMK kui ka Ilm.ee portaali uudiseid. Kõiki RMK puhkeobjekte saab otsida lähtuvalt enda asukohast, objekti tüübist või maakondlikust paiknemisest.

Sügishooajale sobivalt on metsaandide leidmisel abiks lähikonna kaardid, korjamisel piltide ja kirjeldustega ülevaade levinumatest seentest ja marjadest. Rakendus sisaldab ka seente säilitusinfot ja lihtsaid retsepte.

Mobiilirakenduse loonud Eesti tarkvaraarendusettevõtte Brightspark OÜ tegevjuhi Kari Maripuu sõnul on lahendus väga lihtne ja käepärane. «Rakenduses kasutatakse põhjana täpseid Google’i kaarte, millel kuvatakse objektid lähtuvalt inimese asukohast,» selgitas ta.

Sügise jooksul jõuab rakendus ka iPhone’ile ja Windows Phone 7-le. Rakendus on kasutajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles