Autoga Venemaale reisijal pole uuest aastast tarvis eraldi kindlustust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Narva piiripunktis.
Autod Narva piiripunktis. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Uuest aastast liitub Venemaa rahvusvahelise rohelise kaardi süsteemiga. Tänu sellele ei ole autoga idapiiri taha reisides enam vaja eraldi Venemaa liikluskindlustust.  

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kindlustusdirektori asetäitja Toomas Pajo sõnul piisab alates uuest aastast oma autoga Venemaale sõitmiseks rohelisest kaardist, mille kehtivusala hõlmab ka Venemaad.

«Oluline on silmas pidada, et roheline kaart kehtib Venemaal ja muudes riikides ainult siis, kui kaardi väljatrükil ei ole vastavad riigid maha kriipsutatud,» selgitas Pajo.

Roheline kaart on Eestis registreeritud sõidukile kohustuslik, kui sõidetakse rohelise kaardi liikmesriiki, mis pole Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriik.

Rohelise kaardi riikide loetelu leiate LKFi kodulehelt http://www.lkf.ee/index.php?03526230132163287

Kuidas saada rohelist kaarti?

Tuleb pöörduda vastava sooviga oma kindlustusandja poole.

Kui palju roheline kaart maksab?

Rohelise kaardi eest, mis kehtib lisaks Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriikidele ja Šveitsile ka teistes rohelise kaardi riikides, on kindlustusandjal vastavalt liikluskindlustusseadusele (§10 lg 3) õigus nõuda täiendavat tasu. Võimaliku lisamakse ja selle suuruse üle otsustab iga kindlustusandja eraldi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles