Huawei möödus nutitelefonide müügis Apple'ist ja tõusis maailma teiseks (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Huawei möödus nutitelefonide müügiga Apple'ist, tõustes nii Samsungi järel maailma teisena suurimaks mobiilitootjaks.

Hiina telefonitootja müüs teises kvartalis umbes 54,2 miljonit nutitelefoni, mida on 40 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, selgub uuringufirma IDC globaalse telefonimüügi uuringust. Sellest piisas, et ületada Apple, kes kaotas oma teise koha positsiooni esimest korda viimase kaheksa aasta jooksul. Apple tõusis müügilt maailma teiseks 2010. aasta teises kvartalis.

Nüüd on Huawei sihikule võtnud Samsungi, kes müüs küll möödunud kavartalis üle 70,1 miljoni telefoni, kuid võrreldes eelmise aasta sama ajaga kahanes nende müük ligemale 10,4 protsenti. Huawei kiiret tõusu ei paista peatavat ka tõsiasi, et nad on sisuliselt ära lõigatud maailma suurimast majandusest, milleks on USA. Küll on nad aga ülekaalukad turuliidrid oma kodumaal, mis on maailma teisena suurim majandus.

Huawei ei ole pääsenud Ühendriikide turul löögile paljuski selle pärast, et neid süüdistatakse Hiina võimude heaks spioneerimises. Telefonitootja ise on selliseid väiteid kategooriliselt eitanud. Viimastel kuudel on Huawei seadmete julgeolekuriskide eest hoiatanud aga ka Kanada ja Austraalia.

Huawei edu põhjuseks peetakse paljuski väga suurtes kogustes suhteliselt odavate nutitelefonide müüki Aasia turgudel, kus nende müüginumbrid on viimase aastaga lausa kahekordistunud. Huawei on üpris poplaarne ka Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas, seda samuti paljuski mõistlike hindade tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles