Lehvita möödasõitvale Google‘i autole ja tee ise Google‘i kaarte paremaks! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui midagi ei meeldi, raporteeri: välja tuleb valida ala punase kasti sees.
Kui midagi ei meeldi, raporteeri: välja tuleb valida ala punase kasti sees. Foto: Kaido Einama

Juba nädala jagu on mööda Eesti teid taas sõitnud Google'i autod. Need pildistavad üles kõik enda ümber ja uuendavad Google Street View' vaateid, millest mõned olid seni juba pea rohkem kui seitse aastat vanad. Lisaks sellele, et mööduvatele autodele saab lehvitada, on igaühel võimalus ka ise kaardiparandusi ja tänavavaateid teha.

Juulis ja augustis sõidavad Google’i autod, mis teadaolevalt on pärit Itaalia kandist, mööda Haapsalu, Kuressaare, Paide, Pärnu, Rakvere, Tallinna, Tartu ja Viljandi teid ning muidugi ka linnadevahelistel teedel. Auto katusel on kera, milles hulk kaameraid, navigatsiooniseade, asendiandurid ja LIDARid ehk laserskannerid, mis ümbrust üles võtavad.

Kui eelmine kord, mil Eesti firma Regio Google’ilt laenatud autodega ringi sõitis, täitsid masina pakiruumi ja suurt osa salongist serverid, siis nüüd on tehnika tunduvalt väiksem ja võimsam, salvestades veelgi paremad pildid.

Lehvitajad võivad pärast veidi pettuda, sest vastavalt karmidele andmekaitseseadustele hägustatakse kõigi näod, kes pildile on jäänud. Samuti muudetakse loetamatuks teedeäärsed reklaamid, autonumbrid ja muu tundlik info kuni selleni välja, et omaniku soovi põhjal võib mustaks teha kogu tee pealt näha oleva maja ja hoovi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles