Porsche elektriline sportauto võtab sihikule Tesla

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche Mission E ideeauto.
Porsche Mission E ideeauto. Foto: Porsche

Mõned aastad tagasi Porsche poolt loodud elektriline ideeauto Mission E läheb seeriatootmisse 2020. aastal Porsche Tacyan nime all ning ettevõte on avaldanud oma tulevasest Tesla konkurendist ka esimesed tehnilised andmed.

Porsche tahab Tacyani näol saada müüki suure, võimsa ja kalli elektriauto, mis hakkab omas nišis eelkõige konkureerima kallimate Tesla mudelitega nagu Model S. Tegu on ühtlasi osaga sportautode tootja plaanist minna kaasa muutuvate aegadega, sest elektriautod hakkavad hõivama üha suuremat osa globaalsest autoturust.

Porsche pole siiani Tacyanist veel kuigi palju tehnilisi andmeid avaldanud, kuid autotootja teatas hiljuti, et masina kapoti all hakkab pulbitsema üle 600 hobujõu. Autol on 800-voldine laadimisvõimekus, mis tähendab, et 15 minutit laadimist annab kusagil 400 km sõiduaega. Kokku on Tacyani sõiduulatuseks Porsche sõnul kusagil 500 kilomeetrit. Tacyan kiirendab nullist saja kilomeetrini tunnis 3,5 sekundiga.

Porsche on enda sõnul ehitanud «kolme-kohalise numbri jagu» Tacyani prototüüpe.

Nimi Tacyan kuulutati välja Porsche 70-ndal sünnipäeval ning see tähendab «elujõulist noort hobust», mida näeb ka autotootja logol. Tacyan tuleb (tõenäoliselt) kolmes erinevas versioonis: 402, 536 ja 670 hobujõudu. Porsche plaanib Tacyanist ehitada ka maasutri versiooni.

Hinnast pole hetkel veel teada mitte midagi.

Porsche Mission E
Porsche Mission E Foto: Porsche
Porsche Mission E
Porsche Mission E Foto: Porsche
Porsche Mission E
Porsche Mission E Foto: Porsche
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles