Lõuna-Korea keelab ohtliku rikke pärast teedelt tuhanded BMWd

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soulis erikontrolli ootavad BMWd.
Soulis erikontrolli ootavad BMWd. Foto: Ahn Young-Joon / AP

Lõuna-Korea valitsus teatas, et keelab liiklemise tuhandetel BMWdel seoses arvukate mootoripõlengutega, millest on saanud riigile tõsine probleem.

BMW kutsus möödunud kuul Lõuna-Koreast tagasi üle 100 000 auto, et viia läbi erakorralised ohutuskontrollid. Autotootja hakkas samasid kontrolle viima möödunud nädalal läbi ka Euroopas. BMW sõnul näitavad praegused ekspertiisid, et põlenguid põhjustavad heitgaasisüsteemid.

Esmaspäevase seisuga oli Lõuna-Koreas kontrollimata veel üle 27 000 BMW. Kõigi kontrollimata sõidukitega on hetkel liiklemine keelatud. Sõita võib ainult lähimasse kontrolli.

Selle aasta jooksul on Lõuna-Koreas süttinud põlema 39 BMWd. Keegi pole praeguste andmete järgi õnneks siiski viga ega surma saanud.

BMW usub hetkel, et tulekahjusid tekitab BMW heitgaasisüsteemi retsirkulatsiooni moodul, mille eesmärgiks on suunata osa heitgaasidest mootorisse tagasi, et vähendada saastamist.

BMW oli möödunud aastal Lõuna-Koreas teisena kõige populaarsem autobränd ja müüs seal ligemale 60 000 sõidukit. Globaalselt müüs BMW mullu umbes kaks miljonit sõidukit.

Allikas: CNN

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles